Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fat med ägg och sill.

Sill och ägg på fat

Påsken är över men kanske har du sill och ägg kvar. Här är ett förslag där förinlagd sill smaksätts med krämig örtsås och toppas med ägghalvor och röd kaviar.

Fat med ägg och sill

För 4 personer, 25 minuter

250 g neutralt inlagd sill, löksill eller 5-minuterssill

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

2 msk hackad dill

1 msk hackad gräslök

1 liten burk röd tångkaviar till garnering

6 ägg

1 påse blandade blad

8-10 körsbärstomater

dill till garnering

Gör så här:

1. Lägg äggen i en kastrull och slå på kallt vatten. Koka upp och beräkna koktiden till 8 minuter från det att vattnet börjar koka. Spola av äggen i rikligt med kallt vatten. Skala och dela dem i halvor på längden.

2. Låt sillen rinna av i sil placerad över skål. Blanda marinaden av crème fraiche och majonnäs. Smaksätt först med hackad dill och gräslök sedan med en matsked lag från sillen. Marinaden får inte bli lös och rinnig så var försiktig. Skär sillen i bitar och blanda ned den i marinaden. Så här långt kan man förbereda i god tid.

3. Fördela ett lager av sallad i olika färger och former på ett fat. Klicka ut sillen. Placera ut ägghalvor vid sidan av sillen och garnera med halva körsbärstomater, röd rom och dill.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.