Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Sallad med rostbiff, melon och sojavinägrett

En sallad med asiatiska smaker. Elegant och lätt med tunna skivor nötkött och krispiga grönsaker. Till det en dressing med smak av chili, ingefära, soja och lime.

4 personer

1 TIMMA

ca 800 g rostas eller fransyska

salt och peppar

2 msk olivolja

2 msk smör

1 zucchini

1 rödlök

1 klyfta vattenmelon

½ kruka färsk koriander

Dressing

1 msk finhackad ingefära

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 röd chili, finhackad

1 lime, pressad saft

½ dl soja, japansk

1 msk socker

Sätt ugnen på 120 grader. Låt köttet ligga framme en stund. Putsa det rent från hinnor och senor. Salta och peppra generöst runt om. Hetta upp smör och olja i en panna. Bryn köttet. Stek klart i ugnen i ca 40 minuter till en innertemperatur av 55 grader.

Dela zucchini på längden i långa skivor. Stek dem hastigt i torr stekpanna och dela sedan i mindre bitar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skala och skär melonen i mindre bitar. Grovhacka koriander.

Blanda samman dressingen. När köttet svalnat skär det i tunna skivor och varva med grönsaker och melon på ett fat. Ringla över dressingen. Toppa med färsk koriander.

Tips: Köttet går fint att förbereda dagen innan. Skär det i tunna skivor och förvara i kylskåpet.