Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Söta cupcakes till fikat

Leticia Johnsson har cupcakes all over the place. Små söta konstverk i lockande färger. På toppen tronar rosor, blommor och glittrande glitter.

Vi besöker ett av Göteborgs nya cupcake­ställen och här håller en driftig ung entreprenör i slevarna – Leticia Johnsson, självlärd bakentusiast som sköter allting i Be My Cupcake, företaget som hon startade för drygt ett år sedan.

Lokalen har Leticia gjort i ordning själv med lite hjälp, fixat försäljningsdisken av en gammal köksbänk och målat fondväggen cerise.

– Tycker färgen passar bra ihop med mina söta cupcakes.

Varför ett cupcakeställe?

– Jag jobbade i receptionen på ett advokat­kontor men har nog alltid varit lite av en entreprenör, berättar Leticia Johnsson. Jag visste tidigt att jag ville driva eget företag. Baka har jag gjort sedan jag var liten och av en ren slump halkade jag in på några cupcakesbloggar. Jag kände att det här var något för mig och att det saknades i Göteborg. Sedan arbetade jag fram en affärsplan, tränade upp mig på att göra fina cupcakes och kom över den här lokalen.

Kunderna är framförallt kvinnor, säger Leticia, de flesta mellan 25 och 40 år. Och så kommer en hel del män. De har inköpslista och är hitskickade av sina fruar.

– Men för någon månad sedan hade jag faktiskt de första herrarna på kurs här. Det var en mamma som ville överraska sina söner med en kurs. Det har också varit några män här när företag har arrangerat kurs för sin personal.

Om sina framtidsdrömmar avslöjar Leticia att hon gärna vill utveckla försäljningen av baktillbehör och kanske öppna ett ställe till. En ”cupcake­lucka” inne i centrala Göteborg.

– Helst ett litet krypin med några fönster­platser där man slinker in på fina cupcakes med bra kaffe. Men tillverkning och kurser ska jag ha kvar här i Lunden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.