Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Så förbereder du enkelt nyårsmenyn

Livet blir både enklare och roligare om man slipper stressa ihjäl sig inför en middag.

Fira in 2017 med en sprakande nyårsmeny. De här rätterna går dessutom att förbereda i god tid. Allt för en lyckad afton.

Livet blir både enklare och roligare om man slipper stressa ihjäl sig inför en middag.
Framför allt på nyårsafton – denna antiklimaxtopp av partykvällar.
Har du bara ha koll på läget i köket, lär du också själv få tid över att umgås och skåla, i stället för att fnatta fram och tillbaka och bli smått hispig på kuppen.

Jag har satt samman en elegant, men ändå relativt enkel meny, som är så pass fiffigt konstruerad att allt går att förbereda innan. Läs igenom noga, gör en inköpslista och sedan ytterligare en lista på i vilken ordning du ska göra de olika momenten.

Några råd på vägen

Några råd på vägen till en lyckad middag med min trerättersmeny är följande.
Salladen går att göra i förväg, men den tunt skivade fänkålen förvaras i iskallt vatten. Ta upp och torka av, sedan är det bara att blanda ihop salladen i sista minuten. Det blir lite fräschare så.
Potatis eller valfritt tillbehör till rostbiffen förbereds och körs in i ugnen när gästerna kommer. Köttet kan serveras ljummet eller kallt, det behöver inte värmas.
Chokladfondanten ska vara kladdig i mitten, så grädda den hellre för lite än för länge. Tiden skiljer sig väldigt åt med olika ugnar.
Sedan är det bara att tuta och köra! Skål för nytt år, nya tider och nya spännande maträtter.

 

Recept

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.