Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rulla lövbiffen

Rulla lövbiffen

Den traditionella lövbiffen med pommes frites och persiljesmör kan vi glömma. Så bjöds den på 1970-talet. I dag passar den bättre strimlad med wokade grönsaker eller som här rullad med bacon utanpå, saltgurka inuti och en god senapssås till.

Baconlindade lövbiffsrullader

För 4 personer, 15 minuter

500 g lövbiff

1 paket bacon

2 saltgurkor

3-4 kvistar timjan

smör och rapsolja

salt och peppar

 

Till såsen:

1 1/2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

3 msk grovkornig senap

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

 

Att äta till:

stekt potatis

strimlad isbergssallad

 

Gör så här:

1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan. Stora lövbiffar delas. Dela gurkorna på längden. Lägg en bit gurka på lövbiffen, strö över hackad timjan och rulla ihop. Linda till sist bacon runt. Stek rulladerna i lika delar smör och olja, cirka 4-5 minuter med flera vändningar.

2. Koka upp grädde, vatten och kycklingfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen 3-4 minuter. Klicka i senap och smaka av med salt och peppar. Sjud såsen någon minut till.

3. Servera lövbiffsrulladerna med sås, stekt potatis och strimlad sallad.

Läs också: Lättlagad lövbiff, Strimlad lövbiff med chili , Lövbiffswok med hetta och Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.