Baconlindade lövbiffsrullader
För 4 personer, 15 minuter
500 g lövbiff
1 paket bacon
2 saltgurkor
3-4 kvistar timjan
smör och rapsolja
salt och peppar
Till såsen:
1 1/2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
3 msk grovkornig senap
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
stekt potatis
strimlad isbergssallad
Gör så här:
1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan. Stora lövbiffar delas. Dela gurkorna på längden. Lägg en bit gurka på lövbiffen, strö över hackad timjan och rulla ihop. Linda till sist bacon runt. Stek rulladerna i lika delar smör och olja, cirka 4-5 minuter med flera vändningar.
2. Koka upp grädde, vatten och kycklingfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen 3-4 minuter. Klicka i senap och smaka av med salt och peppar. Sjud såsen någon minut till.
3. Servera lövbiffsrulladerna med sås, stekt potatis och strimlad sallad.
Läs också: Strimlad lövbiff med chili , Lövbiffswok med hetta och Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker.