Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rotmos med fläskkorv och grov senapssås

Man behöver inte vara lastgammal för att komma ihåg hur vinterns grönsaksdiskar så ut för några år sedan. Rotfrukter, kål och lök. Då var det rotsaker som gällde.

För 4 personer, 1 timme

2 kålrötter, ca 800 g - 1 kg

2 morötter

4-5 potatisar av mjölig sort

salt och peppar

1 msk smör

Att äta till:

600 g kokt fläskkorv

2 dl grädde

2 dl vatten (eller spad från kålrotskoket)

2 msk grovkornig senap

1 1/2 mask majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten

Gör så här:

1. Skala och skär kålrot och morot i mindre bitar. Lägg dem i kokande vatten och sjuda i 10-15 minuter. Därefter tillsätts potatisen skalad, men hel. Låt sjuda vidare under lock i 20 minuter.

2. Slå av vattnet i en skål och mosa rotsakerna med potatisstöt. Blir moset för kraftigt kan det spädas med kokvätska. Smaka av med salt och peppar.

3. Värm fläskkorven i vatten. Koka upp grädde, vatten och grovkornig senap i en kastrull. Tillsätt smör och red lätt med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i fem minuter. Skiva upp korven och servera rotmos och senapssås till.