För 4 personer, 1 timme
2 kålrötter, ca 800 g - 1 kg
2 morötter
4-5 potatisar av mjölig sort
salt och peppar
1 msk smör
Att äta till:
600 g kokt fläskkorv
2 dl grädde
2 dl vatten (eller spad från kålrotskoket)
2 msk grovkornig senap
1 1/2 mask majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten
Gör så här:
1. Skala och skär kålrot och morot i mindre bitar. Lägg dem i kokande vatten och sjuda i 10-15 minuter. Därefter tillsätts potatisen skalad, men hel. Låt sjuda vidare under lock i 20 minuter.
2. Slå av vattnet i en skål och mosa rotsakerna med potatisstöt. Blir moset för kraftigt kan det spädas med kokvätska. Smaka av med salt och peppar.
3. Värm fläskkorven i vatten. Koka upp grädde, vatten och grovkornig senap i en kastrull. Tillsätt smör och red lätt med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i fem minuter. Skiva upp korven och servera rotmos och senapssås till.