För 4 personer, 35 minuter
3 dl långkornigt ris
500 g stekt kött, skinka, kyckling eller korv
1 stor rödlök
1 röd paprika
100 g mango chutney
2 dl vatten
1/2 msk röd thailändsk curry
salt och peppar
chili
rapsolja
Att äta till:
blandad sallad
extra mango chutney
Gör så här:
1. Koka riset. Hacka rödlöken grovt. Skär paprikan i mindre bitar och köttet i centimeterstora bitar.
2. Hetta upp en stor gryta eller stekpanna med höga kanter. Stek riset i ganska mycket olja under omrörning. Efter någon minut tillsätts lök, paprika och kött. Krydda med röd thailändsk curry. Fortsätt steka under omrörning i ett par minuter.
3. Krydda med mango chutney och slå även i lite vatten. Rör om och smaka av med salt, peppar och fint hackad chili.Servera med blandade blad och extra chutney.
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.