Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rispytt med paprika

Rester räcker oftast bara till halva familjen. Normalt sett hamnar de i en pytt i panna med lök och potatis. Här väljer vi en kryddigare variant med ris, thailändsk curry och mango chutney.

För 4 personer, 35 minuter

3 dl långkornigt ris

500 g stekt kött, skinka, kyckling eller korv

1 stor rödlök

1 röd paprika

100 g mango chutney

2 dl vatten

1/2 msk röd thailändsk curry

salt och peppar

chili

rapsolja

Att äta till:

blandad sallad

extra mango chutney

Gör så här:

1. Koka riset. Hacka rödlöken grovt. Skär paprikan i mindre bitar och köttet i centimeterstora bitar.

2. Hetta upp en stor gryta eller stekpanna med höga kanter. Stek riset i ganska mycket olja under omrörning. Efter någon minut tillsätts lök, paprika och kött. Krydda med röd thailändsk curry. Fortsätt steka under omrörning i ett par minuter.

3. Krydda med mango chutney och slå även i lite vatten. Rör om och smaka av med salt, peppar och fint hackad chili.Servera med blandade blad och extra chutney.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.