Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rotmos med köttkorv.

Riktig mat i vardagen

Det finns många sorters mat och så finns det "riktig mat". Ett gott rotmos räknas till den senare gruppen i vår familj, med kokt köttkorv och en rejäl klick senap.

Rotmos med kokt köttkorv

För 4 personer, 50 minuter

1 kg kålrot

2 stora morötter

4 potatisar, gärna av mjölig sort

1 tsk grönsaksfond i pulverform

1 msk smör

salt och peppar

Att äta till:

600 g kokt kött- eller fläskkorv

skånsk senap

blandade blad

Gör så här:

1. Skala kålroten och skär den i centimetertjocka skivor. Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i saltat vatten. Skala potatisarna och dela dem på mitten. Lägg i när kål- och morötter kokat 20-25 minuter. Koka allt ytterligare 15 minuter.

2. Dra bort skinnet från korven. Skär i skivor och lägg i kastrull. Sila över vätska från rotkoket och sjud ett par minuter.

3. Mosa rotsakerna, först med stöt sedan med elvisp och krydda med smör, en tesked grönsaksbuljong i pulverform, lite vätska från korven samt salt och peppar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.