Bartender Joakim Rubensson.
Bartender Joakim Rubensson.

Recept på sommarens alkoholfria drinkar

ANNONS
|

En råsaftcentrifug är en god investering för den som vill avnjuta färskpressade juicer på ett kick. Jämfört med köpta juicer smakar de betydligt mindre sött, vilket förhindrar ett sliskigt resultat. Färska örter ger djup och komplexitet, samtidigt som det imiterar spritsorter som traditionellt kryddas med örter.

Pepprig drink med rädisa och hallon

1 glas

1 äggvita

4-5 färska hallon

4 cl färskpressad citronsaft

4 cl sockerlag

4 cl råsaft på rädisa

Gör så här: Sockerlag tillverkar du enkelt genom att värma lika delar socker och vatten i en kastrull. Mät upp alla ingredienser i en cocktailshaker. Sätt på locket och skaka 15 sekunder för att smakerna ska gå ihop. Fyll på med is, och skaka ytterligare 15 sekunder för att kyla drinken. Sila upp i ett kylt cocktailglas och avnjut till sashimi, råmarinerat hjortinnanlår eller en söt dessert.

ANNONS

Örtig cocktail på morot och rosmarin

1 glas

8 cl råsaft på morot

4 cl sockerlag

4 cl färskpressad citronsaft

1 kvist färsk rosmarin

Gör så här: Lägg rosmarinkvisten mellan handflatorna och klappa till den. Det gör att rosmarinens porer öppnas och oljorna aktiveras. Mät upp alla ingredienser i en cocktailshaker, fyll på med is och skaka i 15 sekunder. Sila upp i ett kylt cocktailglas och servera till vegetariska rätter eller grillad fläskfilé med ugnsrostade primörer.

ANNONS