Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rödspätta med räkmajonnäs

Rödspättan är en utmärkt matfisk. Stek den i ganska het panna - då torkar den inte ut och får ett tunt och frasigt skal.

För 4 personer, 25 minuter

600 g rödspättfiléer (MSC-märkt)

3-4 msk vetemjöl

1 stort ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Till räkmajonnäsen:

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

150 g skalade räkor

1/2 dl finhackad dill

1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

kokt potatis

citron

blandad sallad

några extra räkor om man vill

Gör så här:

1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt grovt hackade räkor, dill och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

2. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta och peppra. Stek fiskarna i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till en dryg minut per sida.

3. Lägg upp fisken och garnera med citron, grönsaker och några oskalade räkor om man vill. Servera med kokt potatis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.