Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rågbrödsmacka med senapsfylld makrill

Tänk dig en solvarm dag. Det är då som den här fina mackan smakar som allra bäst. Njut den helst ute och alldeles nygjord.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

4 personer

ca 30 MINUTER

8 makrillfiléer, benfria

4 msk söt grovmalen senap

1 tsk dijonsenap

2 äggulor

1 vitlöksklyfta, finhackad

salt och nymald svart­peppar

ströbröd

smör

Till servering

4 skivor grovt rågbröd

ca 3 msk majonnäs

2 nävar mangoldskott

rödlöksskivor

1–2 msk finklippt krasse eller dill

nymald svartpeppar

Lägg ut makrillfiléerna med skinnsidan nedåt. Blanda senap med äggulor och finhackad vitlök. Krydda med salt och peppar. Bred ut blandningen över fiskens köttsidor. Lägg samman två och två med skinnsidan utåt. Vänd fisken i ströbröd och stek fisken gyllenbrun i smör, ca 3–4 minuter per sida. Lägg fisken på ett fat att svalna. Lägg ut brödet och bred över majonnäs. Fördela mangoldskott över brödet. Dela fiskfiléerna i två bitar. Lägg på brödet och garnera med rödlöksskivor, klippt dill eller krasse och dra några drag på pepparkvarnen. Varsågod och ät.