Tänk dig en solvarm dag. Det är då som den här fina mackan smakar som allra bäst. Njut den helst ute och alldeles nygjord.
4 personer
ca 30 MINUTER
8 makrillfiléer, benfria
4 msk söt grovmalen senap
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt och nymald svartpeppar
ströbröd
smör
Till servering
4 skivor grovt rågbröd
ca 3 msk majonnäs
2 nävar mangoldskott
rödlöksskivor
1–2 msk finklippt krasse eller dill
nymald svartpeppar
Lägg ut makrillfiléerna med skinnsidan nedåt. Blanda senap med äggulor och finhackad vitlök. Krydda med salt och peppar. Bred ut blandningen över fiskens köttsidor. Lägg samman två och två med skinnsidan utåt. Vänd fisken i ströbröd och stek fisken gyllenbrun i smör, ca 3–4 minuter per sida. Lägg fisken på ett fat att svalna. Lägg ut brödet och bred över majonnäs. Fördela mangoldskott över brödet. Dela fiskfiléerna i två bitar. Lägg på brödet och garnera med rödlöksskivor, klippt dill eller krasse och dra några drag på pepparkvarnen. Varsågod och ät.