Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räk- och paprikapanna

Nu är tiden inne att äta mer paprika än normalt. Paprika är rik på c-vitamin och när influensahotet står för dörren är det aldrig fel att äta extra vitaminrikt.

För 4 personer, 20 minuter

800 g oskalade räkor

1 röd paprika

1 orange paprika

1 grön paprika

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

100 g färska champinjoner

smör och rapsolja

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk paprikapulver

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

ris

blandad sallad

bladpersilja till garnityr

Gör så här:

1. Skala räkorna och ställ dem svalt. Strimla paprika och rödlök. Skiva svampen.

2. Fräs paprika, lök och svamp i lika delar smör och rapsolja. Pressa i vitlöken och späd med grädde och vatten. Krydda med paprikapulver direkt i vätskan och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till simmig konsistens. Smula i en tärning buljong och låt allt sjuda 5-6 minuter.

3. Smaka av med salt och peppar. Först nu vänds räkorna ned och grytan lyfts av spisen så räkorna bibehåller sin volym. Servera med ris och blandad sallad. Garnera med bladpersilja som både smakar gott och ser trevligt ut.