För 4 personer, 25 minuter
600 g rödspättfiléer (MSC-märkt)
3-4 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
Till räkmajonnäsen:
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
150 g skalade räkor
1/2 dl finhackad dill
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
kokt potatis
citron
blandad sallad
några extra räkor om man vill
Gör så här:
1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt grovt hackade räkor, dill och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
2. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta och peppra. Stek fiskarna i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till en dryg minut per sida.
3. Lägg upp fisken och garnera med citron, grönsaker och några oskalade räkor om man vill. Servera med kokt potatis.