Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Potatis med matjessill på en låga

Klassisk svensk sommarätt där sillen serveras ljummen till nykokt potatis med skirat smör.

4 personer

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

1 kg färskpotatis

4 matjessillfiléer

1 msk finhackad rödlök eller purjolök

½ knippa dill

100 g smör

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkar. Lägg upp sill på ett emaljfat och strö över finhackad rödlök eller purjolök. Finhacka dillen och lägg ut tillsammans med bitar av smöret. Sätt sillfatet ovanpå potatisgrytan som lock och täck med folie. Låt sillen blir varm i ca 5 minuter och servera genast. Det är också gott att mjukkoka ägg och grovhacka för att fördela över sillen.