För 4 personer, 20 minuter
600 g köttfärs, 100 procent nöt
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
2 dl rödvin
1 msk konc. kalvfond
2 msk grön pesto
2 msk finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar
smör och olivolja
Att äta till:
pasta, gärna skruvar av något slag
2-3 dl riven Västerbottenost
2-3 tomater
Gör så här:
1. Hacka den gula löken och riv vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka persiljan. Fräs köttfärsen i lika delar smör och olivolja till dess den blir grynig. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Vänd runt en knapp minut.
2. Slå i vin och koncentrerad kalvfond, klicka i pesto och vänd ned hackad persilja. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt sjuda sakta utan lock ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka pastan i saltat vatten. Riv osten. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och köttfärsröran ovanpå. Toppa med riven ost, svartpeppar, tomat och persilja.