Pepprig pasta

Om pasta med köttfärssås vänder sig till de yngre riktar den peppriga pastan sig snarare till en äldre publik. Torrare konsistens och definitivt mer smak.

ANNONS
|

För 4 personer, 20 minuter

600 g köttfärs, 100 procent nöt

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 grön paprika

2 dl rödvin

1 msk konc. kalvfond

2 msk grön pesto

ANNONS

2 msk finhackad bladpersilja

salt och svartpeppar

smör och olivolja

Att äta till:

pasta, gärna skruvar av något slag

2-3 dl riven Västerbottenost

2-3 tomater

Gör så här:

1. Hacka den gula löken och riv vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka persiljan. Fräs köttfärsen i lika delar smör och olivolja till dess den blir grynig. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Vänd runt en knapp minut.

ANNONS

2. Slå i vin och koncentrerad kalvfond, klicka i pesto och vänd ned hackad persilja. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt sjuda sakta utan lock ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Koka pastan i saltat vatten. Riv osten. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och köttfärsröran ovanpå. Toppa med riven ost, svartpeppar, tomat och persilja.

ANNONS