Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pepprig pasta

Om pasta med köttfärssås vänder sig till de yngre riktar den peppriga pastan sig snarare till en äldre publik. Torrare konsistens och definitivt mer smak.

För 4 personer, 20 minuter

600 g köttfärs, 100 procent nöt

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 grön paprika

2 dl rödvin

1 msk konc. kalvfond

2 msk grön pesto

2 msk finhackad bladpersilja

salt och svartpeppar

smör och olivolja

Att äta till:

pasta, gärna skruvar av något slag

2-3 dl riven Västerbottenost

2-3 tomater

Gör så här:

1. Hacka den gula löken och riv vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka persiljan. Fräs köttfärsen i lika delar smör och olivolja till dess den blir grynig. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Vänd runt en knapp minut.

2. Slå i vin och koncentrerad kalvfond, klicka i pesto och vänd ned hackad persilja. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt sjuda sakta utan lock ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Koka pastan i saltat vatten. Riv osten. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och köttfärsröran ovanpå. Toppa med riven ost, svartpeppar, tomat och persilja.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.