Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Pepparrot till korven

Riven pepparrot är en underbar krydda om den hamnar i rätt sammanhang. En helt vanlig falukorv blir överraskande god tillsammans med pepparrot och smör i ugnen.

Ugnsstekt falukorv med pepparrot

För: 4 personer

Tid: 35 minuter

600 g falukorv

2 msk riven pepparrot

3 msk smör

salt och vitpeppar

Till potatismoset:

10-12 normalstora potatisar av mjölig sort

1 1/2-2 dl mjölk

salt och vitpeppar

ev. 1 msk smör

Att äta till:

1 liten rödlök

3-4 tomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Snitta upp korven som ett korvbröd. Fyll korven med riven pepparrot och ett par klickar smör. Salta och peppra lätt. Stek korven på ett ugnsfast fat i en 175 graders ugn i knappt 30 minuter.

2. Skala och koka potatisarna i osaltat vatten (då blir moset fluffigare). Slå av vattnet från de färdigkokta potatisarna, mosa med stöt och vispa upp moset med kraftig visp och lite kokhet mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar samt eventuellt en smörklick.

3. Dela korven i portionsbitar. Garnera med bladpersilja, tomatklyftor och tunna skivor rödlök. Och, faktiskt, lite ketchup till om det känns rätt.