Pausen nyttigare än bullen

ANNONS
|

Visserligen är föda där vitt mjöl, smör och socker utgör bärande delar knappast någon hälsokost. Fast en bulle på högtidsdagen kan man gott unna sig, konstaterar företagsläkaren Urban Svensson på hälsoföretaget Previa.

–Ja, absolut. Men resten av året kanske man ska avstå från just det. Det viktiga är att ta paus.

Fikarast bör det vara både före och efter lunch, anser han. Om man får återhämta sig en stund är det lättare att fortsätta prestera ordentligt resten av dagen. Lite småprat med kollegorna gör att man lär känna sina kolleger, vilket ger ett bättre socialt klimat. Dessutom får man tillfälle att öka kunskapen om vad alla jobbar med, vilket ökar engagemanget.

ANNONS

–Det är vanligt att medarbetare helt enkelt, kanske för att hinna med sitt beting, hoppar över pausen och då blir man ju faktiskt mindre produktiv. Pausen är ett sätt att strukturera sin arbetsdag, säger Urban Svensson.

Kanelbullens dag uppmärksammades första gången 1999. Initiativtagare var Hembakningsrådet som samlar flera livsmedelsföretag.

ANNONS