Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pasta med rötter, lök och pesto

Ska det bli någon ordning i det vegetariska köket så här års gäller det att ha fantasi. Färgstark pasta med rötter, lök och egen pesto kan vara en lösning.

För 4 personer, 30 minuter

500 g pasta tricolore

300 g kålrot

2 rödlökar

Till peston:

25 g pinjenötter

1 kruka färsk basilika

1 vitlöksklyfta

50 g parmesanost

1 dl olivolja

1 krm svartpeppar

Att äta till

1 msk olivolja

svartpeppar

1 paprika

3 msk färskriven parmesanost

2 msk pinjenötter

basilika och bladpersilja

Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Riv parmesanosten. Kör basilika och pinjenötter i matberedare. Tillsätt olja, vitlök, parmesan och svartpeppar. Mixa.

2. Skär kålroten i tärningar med två centimeters sida. Koka i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter.

3. Skär rödlökarna i klyftor. Blanda kålrot och lök med pesto och tippa ut blandningen i ugnssäker form. Gratinera i 10 minuter på 200 grader.

Koka pastan och låt rinna av. Blanda ned en matsked olivolja och krydda med svartpeppar. Servera och toppa med riven parmesanost, extra pinjenötter, basilika, bladpersilja och skivad paprika.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.