Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pasta med bacon i ost- och örtsås

Pasta kan vara lätt och lyxigt. Men också fyllig mat med en krämig ostsås med något rökt i smakbilden.

För 4 personer, 20 minuter

400 g torr fullkornspasta

salt

1 msk smör eller olivolja

Till såsen:

300 g bacon, 2 paket

1 gul lök

3 dl vatten

2 dl grädde

2 dl riven ost

1/2 msk vegetarisk buljong i pulverform

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk hackad persilja

1 msk färsk timjan

svartpeppar

Att äta till:

isbergssallad

små tomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Strimla skivad bacon. Finhacka den gula löken. Fräs dem med en knapp matsked smör i en kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Koka upp och rör i riven ost, buljongpulver och majsstärkelse löst i vatten. Sjud sakta i fem minuter

2. Koka pastan. Låt rinna av i durkslag och tippa tillbaka i kastrullen med en klick smör och svartpeppar.

3. Smaka av såsen med hackad persilja, timjan och svartpeppar. Fördela pastan i djupa tallrikar och häll över såsen. Garnera med bladpersilja och bjud salladsblad och halverade körsbärstomater till.