Pannbiff med grönpepparsås

Köttfärs med rätt sällskap kan bli nära nog hur festligt som helst. Som små smakrika pepparbiffar med kraftfull grönpepparsås och ugnsrostade potatisklyftor.

ANNONS
|

För 4 personer, 35 minuter

600 g köttfärs, 70 procent nöt 30 procent fläsk

2 ägg

1 msk konc. kalvfond

1 tsk fransk senap

1 tsk torkad timjan

1 vitlöksklyfta

ANNONS

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

1 dl rödvin

2 dl vatten

2 dl grädde

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk grönpeppar i lag

1 msk lag från grönpepparburken

1/2 msk kinesisk soja

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

ANNONS

blandade blad

Gör så här:

1. Blanda köttfärs med ägg, fond, senap, timjan, riven vitlök, salt och svartpeppar. Forma och stek små biffar i lika delar smör och rapsolja.

2. Skär potatisen i klyftor och sprid ut dem på en långpanna. Ringla över olja och krydda lätt med salt och peppar. Stek i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

3. Koka upp vin, vatten och grädde. Smaksätt med grönpeppar och lag. Red med majsstärkelse och sjud i fem minuter. Färga med soja och smaka av med salt och eventuellt lite extra svartpeppar. Servera med blandade blad.

ANNONS