Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pannbiff med grönpepparsås

Köttfärs med rätt sällskap kan bli nära nog hur festligt som helst. Som små smakrika pepparbiffar med kraftfull grönpepparsås och ugnsrostade potatisklyftor.

För 4 personer, 35 minuter

600 g köttfärs, 70 procent nöt 30 procent fläsk

2 ägg

1 msk konc. kalvfond

1 tsk fransk senap

1 tsk torkad timjan

1 vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

1 dl rödvin

2 dl vatten

2 dl grädde

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk grönpeppar i lag

1 msk lag från grönpepparburken

1/2 msk kinesisk soja

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

blandade blad

Gör så här:

1. Blanda köttfärs med ägg, fond, senap, timjan, riven vitlök, salt och svartpeppar. Forma och stek små biffar i lika delar smör och rapsolja.

2. Skär potatisen i klyftor och sprid ut dem på en långpanna. Ringla över olja och krydda lätt med salt och peppar. Stek i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

3. Koka upp vin, vatten och grädde. Smaksätt med grönpeppar och lag. Red med majsstärkelse och sjud i fem minuter. Färga med soja och smaka av med salt och eventuellt lite extra svartpeppar. Servera med blandade blad.