För 4 personer, 35 minuter
600 g köttfärs, 70 procent nöt 30 procent fläsk
2 ägg
1 msk konc. kalvfond
1 tsk fransk senap
1 tsk torkad timjan
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 dl rödvin
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk grönpeppar i lag
1 msk lag från grönpepparburken
1/2 msk kinesisk soja
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor
blandade blad
Gör så här:
1. Blanda köttfärs med ägg, fond, senap, timjan, riven vitlök, salt och svartpeppar. Forma och stek små biffar i lika delar smör och rapsolja.
2. Skär potatisen i klyftor och sprid ut dem på en långpanna. Ringla över olja och krydda lätt med salt och peppar. Stek i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
3. Koka upp vin, vatten och grädde. Smaksätt med grönpeppar och lag. Red med majsstärkelse och sjud i fem minuter. Färga med soja och smaka av med salt och eventuellt lite extra svartpeppar. Servera med blandade blad.