Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pankopanerad torskfilé med lätt räkröra och citron

Egna fiskpinnar panerade i pankoströ gör verkligen skillnad. Ströet ger en fantastiskt frasig skorpa.

För 4 personer, 30 minuter

600 g torskfilé

3 msk vetemjöl

1 ägg

3-4 dl pankoströ

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till räkröran:

2 dl krämig yoghurt, 10 procent fetthalt

1 dl majonnäs

300 g oskalade räkor

1 krm färskrivet citronskal

Att äta till:

kokt potatis

citron

blandade blad

Gör så här:

1. Skala räkorna. Ta undan några stora exemplar till garnering. Hacka resten grovt.

Blanda yoghurt och majonnäs. Vänd ned räkhackett. Tvätta citronen i hett vatten och riv det yttersta gula skalet och blanda ned i räkröran. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Dela fisken i portionsbitar. Det blir finare upplägg om man beräknar två mindre bitar per person. Salta, peppra och vänd bitarna först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist i pankoströ.

3. Stek fisken med lika delar smör och rapsolja. Vänd och vrid bitarna så att de får fin färg runt om. Servera med kall räkröra, några skalade räkor och rejält med citron. Kokt potatis och blandade blad smakar bra till.