Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Panerad torsk med remouladsås.

Panerad torsk med remouladsås

Alla som någon gång satt sin fot i ett sydsvenskt eller danskt fiskeläge känner igen doften av panerad, nystekt fisk. Paneringen ger fisken ett frasigt skal, och en krämig remouladsås gör njutningen fulländad.

För 4 personer

25 minuter

600 g torskfilé

3 msk vetemjöl

salt och vitpeppar

2 ägg

2-3 dl veteströbröd

smör och rapsolja till stekning

Till remouladsåsen:

1 dl majonnäs

4 msk crème fraiche

4 msk mycket finhackad pickels

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

1 msk hackad kapris

1 tsk ljus fransk senap eller 1 tsk curry

1 tsk smulad dragon

1 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

Att äta till:

citron

kokt potatis

Gör så här:

1. Blanda såsen i god tid. Finhacka pickels, persilja och gräslök i matberedare och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. I dansk remoulad ersätts senapen med en tesked curry.

2. Skär fisken i skinn- och benfria bitar. Krydda med salt och vitpeppar. Vänd i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida.

3. Servera fisken nystekt med massor av citron. Kokt potatis är bästa tillbehöret.