För 4 personer
25 minuter
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
2 ägg
2-3 dl veteströbröd
smör och rapsolja till stekning
Till remouladsåsen:
1 dl majonnäs
4 msk crème fraiche
4 msk mycket finhackad pickels
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad kapris
1 tsk ljus fransk senap eller 1 tsk curry
1 tsk smulad dragon
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Att äta till:
citron
kokt potatis
Gör så här:
1. Blanda såsen i god tid. Finhacka pickels, persilja och gräslök i matberedare och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. I dansk remoulad ersätts senapen med en tesked curry.
2. Skär fisken i skinn- och benfria bitar. Krydda med salt och vitpeppar. Vänd i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida.
3. Servera fisken nystekt med massor av citron. Kokt potatis är bästa tillbehöret.