Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pajen gör succé

En läcker tomatpaj med örter och parmesanost tar en dryg timme att fixa till. Pajen kommer garanterat att bli succé med sin härliga doft.

Läcker tomatpaj

För 4 personer, 1 timme

Till degen:

5 dl vetemjöl

2 ägg

1 msk olivolja

1/2 tsk salt

3 msk vatten

Till fyllningen:

10 mjuka tomater

3 ägg

1 dl mjölk, 3 procent

2 dl crème fraiche

2 dl färskriven parmesanost

3 msk strimlad basilika

2 msk hackad timjan

2 msk hackad gräslök

salt och vitpeppar

Gör så här:

1: Arbeta samman vetemjöl, ägg, olivolja och salt till en deg. Tillsätt vatten i omgångar för att få den smidig och kladdfri.

2: Snitta och doppa tomaterna i kokande vatten. Ta upp och dra bort skal och fäste. Dela dem, peta bort kärnorna och skär resten i skivor. Kavla ut degen och täck en låg pajform.

3: Vispa ägg, mjölk, crème fraiche och riven parmesan. Vänd ned basilika, timjan och gräslök. Salta och peppra. Lägg tomatskivorna på degen i formen och slå fyllningen över. Grädda pajen lågt i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt vila en stund innan den serveras.