Läcker tomatpaj
För 4 personer, 1 timme
Till degen:
5 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
3 msk vatten
Till fyllningen:
10 mjuka tomater
3 ägg
1 dl mjölk, 3 procent
2 dl crème fraiche
2 dl färskriven parmesanost
3 msk strimlad basilika
2 msk hackad timjan
2 msk hackad gräslök
salt och vitpeppar
Gör så här:
1: Arbeta samman vetemjöl, ägg, olivolja och salt till en deg. Tillsätt vatten i omgångar för att få den smidig och kladdfri.
2: Snitta och doppa tomaterna i kokande vatten. Ta upp och dra bort skal och fäste. Dela dem, peta bort kärnorna och skär resten i skivor. Kavla ut degen och täck en låg pajform.
3: Vispa ägg, mjölk, crème fraiche och riven parmesan. Vänd ned basilika, timjan och gräslök. Salta och peppra. Lägg tomatskivorna på degen i formen och slå fyllningen över. Grädda pajen lågt i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt vila en stund innan den serveras.