Pajen gör succé

En läcker tomatpaj med örter och parmesanost tar en dryg timme att fixa till. Pajen kommer garanterat att bli succé med sin härliga doft.

ANNONS
|

Läcker tomatpaj

För 4 personer, 1 timme

Till degen:

5 dl vetemjöl

2 ägg

1 msk olivolja

1/2 tsk salt

3 msk vatten

Till fyllningen:

10 mjuka tomater

3 ägg

1 dl mjölk, 3 procent

2 dl crème fraiche

2 dl färskriven parmesanost

3 msk strimlad basilika

2 msk hackad timjan

2 msk hackad gräslök

salt och vitpeppar

Gör så här:

1: Arbeta samman vetemjöl, ägg, olivolja och salt till en deg. Tillsätt vatten i omgångar för att få den smidig och kladdfri.

2: Snitta och doppa tomaterna i kokande vatten. Ta upp och dra bort skal och fäste. Dela dem, peta bort kärnorna och skär resten i skivor. Kavla ut degen och täck en låg pajform.

ANNONS

3: Vispa ägg, mjölk, crème fraiche och riven parmesan. Vänd ned basilika, timjan och gräslök. Salta och peppra. Lägg tomatskivorna på degen i formen och slå fyllningen över. Grädda pajen lågt i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt vila en stund innan den serveras.

ANNONS