Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ostspäckad falukorv med potatismos

Förvandla falukorven med ost och chili till en riktigt god måltid. Hemlagad potatismos blir kronan på verket.

För 4 personer, 30 minuter

600 g falukorv med hög kötthalt

100 g ost, gärna lagrad

2 msk rapsolja

salt och peppar

1 tsk flisad, torkad chili

Till potatismoset:

800 g mjölig potatis, gärna King Edward

2 dl mjölk

Att äta till:

2-3 tomater

isbergssallad

ev. ketchup

Gör så här:

1. Snitta med ett par centimeters mellanrum, men spara någon centimeter på djupet så korven hänger ihop. Stoppa skivad, lagrad ost i snitten, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkad chili. Sätt in korven i 25 minuter på 175 grader.

2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa, gärna med elvisp. Vispa upp med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela korven i portionsbitar. Servera med isbergssallad och tomater. Ketchup är okej.