För 4 personer, 30 minuter
600 g falukorv med hög kötthalt
100 g ost, gärna lagrad
2 msk rapsolja
salt och peppar
1 tsk flisad, torkad chili
Till potatismoset:
800 g mjölig potatis, gärna King Edward
2 dl mjölk
Att äta till:
2-3 tomater
isbergssallad
ev. ketchup
Gör så här:
1. Snitta med ett par centimeters mellanrum, men spara någon centimeter på djupet så korven hänger ihop. Stoppa skivad, lagrad ost i snitten, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkad chili. Sätt in korven i 25 minuter på 175 grader.
2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa, gärna med elvisp. Vispa upp med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela korven i portionsbitar. Servera med isbergssallad och tomater. Ketchup är okej.