Biff à la Esterhazy
För 4 personer, 20 minuter
4 skivor utskuren biff
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl rödvin (eller vatten)
1 msk konc. kalvfond
1 röd paprika
1 morot
1 palsternacka
2 stjälkar selleri
1 gul lök
1 krm mald kummin
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
Att äta till:
ugnsstekta potatisklyftor
Gör så här:
1. Skär paprikan i tärningar och sellerin i bitar. Skala och skär moroten och palsternackan i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör någon minut. Slå på vatten, vin och kalvfond. Red ytterst lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt allt koka upp och sjuda ett par minuter
2. Klappa in köttet med paprikapulver, salt och peppar. Stek en minut per sida i smör och rapsolja i egen panna. Lägg över köttet i såsen och tillsätt grädden. Låt allt sjuda samman under 2-3 minuter. Smaka av med salt, peppar och mald kummin.
3. Servera köttet med såsen, ungefär som en gryta, och bjud ugnsstekt potatis till.