Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny chans för ungersk biff

Ny chans för ungersk biff

Den ungerska släkten Esterhazy har givit namn åt en kötträtt som då och då hamnade på svenska krogmatsedlar förr. I dag är den snudd på glömd, men här ger vi den en chans till.

Biff à la Esterhazy

För 4 personer, 20 minuter

4 skivor utskuren biff

1 tsk paprikapulver

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl vatten

1 dl rödvin (eller vatten)

1 msk konc. kalvfond

1 röd paprika

1 morot

1 palsternacka

2 stjälkar selleri

1 gul lök

1 krm mald kummin

1 dl grädde

1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten

Att äta till:

ugnsstekta potatisklyftor

Gör så här:

1. Skär paprikan i tärningar och sellerin i bitar. Skala och skär moroten och palsternackan i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör någon minut. Slå på vatten, vin och kalvfond. Red ytterst lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt allt koka upp och sjuda ett par minuter

2. Klappa in köttet med paprikapulver, salt och peppar. Stek en minut per sida i smör och rapsolja i egen panna. Lägg över köttet i såsen och tillsätt grädden. Låt allt sjuda samman under 2-3 minuter. Smaka av med salt, peppar och mald kummin.

3. Servera köttet med såsen, ungefär som en gryta, och bjud ugnsstekt potatis till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.