Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nudlar med räkor och blandade grönsaker

Nej, det behöver inte vara miljöbelastande jätteräkor bara för att man vill göra en nudelrätt med lättstekta skaldjur. Helt vanliga räkor funkar precis lika bra till denna lätta lunch.

För 4 personer, 20 minuter

200 g torkade äggnudlar

400 g skalade räkor

1 rödlök

1 gul lök

100 g haricots verts

1 morot

1/2 kålrot

rapsolja

salt

torkad, flisad chili

Gör så här:

1. Skär lökarna i tunna klyftor. Strimla morot och kålrot fint, gärna bara i några millimeter tjocka stavar. Stek lök, bönor och rotsaker i rapsolja till dess de börjar mjukna. Ta upp blandningen.

2. Lägg äggnudlarna i kokande vatten och koka dem en minut. Slå upp i durkslag och låt dem rinna av.

3. Hetta upp pannan ordentligt. Stek nudlarna i olja någon minut. Tillsätt räkor och chili och stek en knapp minut till och avsluta med de förberedda grönsakerna. Smaka av med salt och servera bums.