Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mustig champinjonsoppa

Få om ens några rätter värmer som en soppa. Trots stort utbud väljer vi att koka egen från grunden med svamp, lök och persilja.

För 4 personer, 20 minuter

400 g färska champinjoner

1/2 dl finhackad gul lök

1 msk smör

1 msk rapsolja

4 dl grädde, gärna mager

6 dl vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

1-2 vitlöksklyftor

1 dl finhackad bladpersilja

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och vitpeppar

Att äta till:

bröd

Gör så här:

1. Skölj svampen hastigt och ruska av den i durkslag, skiva grovt. Finhacka den gula löken. Fräs svamp och lök med smör och rapsolja i vid panna eller kastrull. Medelvärme och flera vändningar är det som gäller. Låt den sedan efterdra på avstängd platta några minuter.

2. Koka upp grädde, vatten och grönsaksbuljong. Pressa i vitlök och tillsätt bladpersilja. Vänd ned svampen och sänk värmen. Låt sjuda i fem minuter.

3. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud ytterligare i fem minuter. Smaka till sist av med salt och vitpeppar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.