Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Musslor på spett

Nu när nordhavsräkorna har fått rött kort får vi tänka om. Handplockade eller småskaligt fiskade pilgrimsmusslor må vara dyrare men de är också långt mycket festligare.

Lök- och musselspett

För 4 personer

15 minuter

12 pilgrimsmusslor

6 schalottenlökar

1 msk olivolja

1 krm svartpeppar

Att äta till:

1 påse blandad sallad

1 tsk vitvinsvinäger

3 tsk olivolja med citronsmak

1 tsk flingsalt

1 citron

dill

dessutom 4 grillspett av trä

Gör så här:

1. Blötlägg träspetten i vatten. Skala och dela schalottenlökarna på längden. Varva tre lökhalvor och tre pilgrimsmusslor på varje spett. Lägg spetten på ett fat, pensla över olivolja och krydda med nymald svartpeppar.

2. Förbered sallad på tallrikarna. Använd olika blad och örter - mixa själv eller ta genvägen via en påse färdig salladsblandning. Blanda vinäger och olivolja med citronsmak. Krydda vinägretten med en nypa svartpeppar.

3. Grilla spetten i panna eller en dryg minut per sida i kanten av grillen där värmen inte är så intensiv. Lägg upp dem på de förberedda tallrikarna och droppa över dressing. Avsluta med flingsalt, citronklyfta och dill. Servera direkt.