Musselsallad med citrondressing

Burkmusslor låter kanske inte så roligt, men med rödlök och blandade salladsgrönsaker ger de en god sallad.

ANNONS
|

För 4 personer, 20 minuter

450 g avrunna musslor (3 burkar)

2 små rödlökar

1 litet huvud isbergssallad

1 förp. färdig salladsblandning, ca 100 g

1 förp. mangoldblad, ca 80 g

1 förp. alfalfagroddar, ca 80 g

ANNONS

1 liten knippa bladpersilja

3 mogna tomater

1/2 gurka

1 citron i klyftor

Till dressingen:

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

saften av en citron

1 tsk rivet citronskal

1 nypa flingsalt

Gör så här:

1. Blanda dressingen. Tvätta citronen noga och riv av en tesked av det yttersta skalet. Pressa ut saften. Blanda skal och saft med olivolja, mild vinäger och en nypa salt.

ANNONS

2. Bryt sönder isbergshuvudet och skölj salladen tillsammans med andra blad. Bred ut dem på handduk så sköljvattnet avlägsnas.

Skär rödlökarna i små klyftor. Skär även tomaterna i klyftor och gurkan i mindre bitar.

Låt musslorna rinna av i sil.

3. Lägg upp salladsblandningen och groddarna som grund. På denna "droppas" bitar av rödlök, tomat och gurka. Avsluta med musslor, persiljekvistar, citronklyftor och dressing.

ANNONS