Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mias thailändska torskgryta

4 portioner, 30 min

Det här är mitt eget recept där svensk fisk möter thailändsk hetta. För en större omgång kan man slänga i lite extra valfria grönsaker och späda med mer kokosmjölk.

400 g fryst torsk (köp helst MSC-märkt)

100 g färska champinjoner

1 purjolök

3 vitlöksklyftor

3 cm färsk ingefära

3 stjälkar citrongräs

olja

5 limeblad

1-3 tsk grön currypasta

1-2 burkar kokosmjölk, à 400 g

2 msk fisksås

1/2-1 citron

1-2 lime

färsk koriander

1 broccolihuvud

Tina fisken en stund så att den går att skära i bitar. Dela champinjonerna i halvor eller fjärdedelar beroende på storlek. Skölj och strimla purjon grovt. Skala och hacka vitlöken och ingefäran fint. Banka citrongräset med knivskaftet och strimla.

Hetta upp oljan i en gryta. Fräs limeblad, currypasta, ingefära, purjo, champinjoner, vitlök och citrongräs ett par minuter. Slå på kokosmjölken, lägg försiktigt i torskbitarna, smaksätt med fisksås, pressad citron och lime. Tillsätt broccolin skuren i buketter och mer kokosmjölk om du vill ha en "soppigare" gryta. Sjud sakta i ca 10-15 min eller tills fisken vitnat.

Smaka av. Strö över grovhackad färsk koriander och servera med jasminris.