Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Har du inte möjlighet att mala majsen själv kan du köpa färdigt majsmjöl.

Mexikanska Monarkins majstortillas

En äkta mexikansk tortilla ska göras på majs. Allra helst genom att mala majsen själv. Har man inte de möjligheterna kan man använda färdigt majsmjöl.

När man gör majstortillas måste man använda ett speciellt majsmjöl, som finns i välsorterade butiker. Vanliga märken är Minsa och Maseca.

10–12 stycken

200 g majsmjöl

ca 250 g ljummet vatten

5–10 g salt

Verktyg

Tortillapress

Plastpåse

Bunke

Tortillavärmare eller handduk

Stekpanna

Blanda ihop majsmjöl, salt och ljummet vatten tills du fått en fin deg. Degen ska vara ungefär som modellera i konsistensen. Är degen för blöt är den svår att separera från plasten, och för kladdig för att hantera. Är den för torr spricker den lite i kanterna. Låt vila 10 minuter under en fuktig handduk.

Klipp itu plastpåsen så att du får två plastark. Dessa används i tortillapressen, ett plastark på vardera sidan av majsdegen så att degen inte fastnar. Gör små bollar på ca 40 gram vardera och tryck ut i tortillapressen. Ta bort plasten och lägg försiktigt tortillan i en torr, mycket varm stekpanna. 

Grädda den i ca 30 sekunder på ena sidan utan att röra den. Vänd den sedan och grädda i ca 45 sekunder, vänd den en sista gång. Har du gjort rätt blåser tortillan upp sig som en boll. Lägg den i en tortillavärmare eller handduk. Ät så snart du kan.

Tips! Blir det tortillas över, skär dem i små tårtbitar och fritera. Låt rinna av på papper och salta så har du jättegoda tortillachips.

Fler recept:

Rare beef taco med sotad vårlökscrema och hot sauce

Little Meats Jalapeños en Escabeche

Tacos de Hongos