Mexikanska Monarkins majstortillas

ANNONS
|

När man gör majstortillas måste man använda ett speciellt majsmjöl, som finns i välsorterade butiker. Vanliga märken är Minsa och Maseca.

10–12 stycken

200 g majsmjöl

ca 250 g ljummet vatten

5–10 g salt

Verktyg

Tortillapress

Plastpåse

Bunke

Tortillavärmare eller handduk

Stekpanna

Blanda ihop majsmjöl, salt och ljummet vatten tills du fått en fin deg. Degen ska vara ungefär som modellera i konsistensen. Är degen för blöt är den svår att separera från plasten, och för kladdig för att hantera. Är den för torr spricker den lite i kanterna. Låt vila 10 minuter under en fuktig handduk.

ANNONS

Klipp itu plastpåsen så att du får två plastark. Dessa används i tortillapressen, ett plastark på vardera sidan av majsdegen så att degen inte fastnar. Gör små bollar på ca 40 gram vardera och tryck ut i tortillapressen. Ta bort plasten och lägg försiktigt tortillan i en torr, mycket varm stekpanna.

Grädda den i ca 30 sekunder på ena sidan utan att röra den. Vänd den sedan och grädda i ca 45 sekunder, vänd den en sista gång. Har du gjort rätt blåser tortillan upp sig som en boll. Lägg den i en tortillavärmare eller handduk. Ät så snart du kan.

Tips! Blir det tortillas över, skär dem i små tårtbitar och fritera. Låt rinna av på papper och salta så har du jättegoda tortillachips.

Fler recept:

Rare beef taco med sotad vårlökscrema och hot sauce

Little Meats Jalapeños en Escabeche

Tacos de Hongos

ANNONS