Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Medelhavssallad med linser och paprika

Som livsmedel betraktat är linser bland det bästa vi kan stoppa i oss. Rika på protein, järn och fibrer och utmärkt som ersättning för kött.

För 4 personer, 20 minuter

2 paprikor, gärna olika färger

1 msk olivolja

2 1/2 dl röda linser

1 rödlök

1 gurka

1 påse blandad sallad

1 citron

Till dressingen:

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk mald spiskummin

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

Gör så här:

1. Koka linserna i tio minuter. Kokar de för länge blir de mosiga.

2. Skär paprikan i strimlor och stek mjuka i olivolja. Finhacka rödlöken, skär gurkan i mindre bitar och pressa ur citronsaften. Blanda linser, paprika, lök och gurka i en skål. Tillsätt citronen.

3. Rör samman dressingen. Lägg upp salladen tillsammans med blandade blad och fördela dressingen över. Servera antingen ljummen eller kylskåpskall.