Plommonspäckade kalvrullader
För 4 personer, 1 timme
600 g kalvinnanlår (alternativt kalvstek) i tunna skivor
1/2 paket bacon
10 katrinplommon
salt och peppar
2-3 kvistar rosmarin
smör
(bomullssnöre)
Till såsen:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl vatten
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
1/2 tsk farinsocker
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
vaxbönor
1/2 purjolök
färsk rosmarin
Gör så här:
1. Skär köttet i tunna skivor. Strimla bacon och hacka katrinplommon. Hacka bladen från rosmarin. Fördela bacon, plommon och rosmarin och fördela på köttskivorna. Salta och peppra. Rulla ihop och bind med bomullsgarn.
2. Bryn rulladerna runt om med smör i gryta. Slå på grädde och vatten upp på halva ruladerna. Tillsätt kalvfond och farinsocker, lägg på lock och småkoka på låg värme till dess ruladerna är helt möra, cirka 15 minuter.
3. Ta upp rulladerna, ta bort snören och håll köttet varmt under folie. Fräs samman smör och mjöl i en kastrull. Sila ned skyn från grytan. Koka upp och sjud såsen 8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Värm grönsakerna i kokande vatten. Servera med kokt potatis, bönor, purjolök och rosmarin.