Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lyxig fisk i ugn

Chevre som mjukost finns i välsorterade affärer. Blanda den med färskriven pepparrot och timjan som fyllning till små fina koljafiléer och baka i ugn.

Ugnsbakad kolja med chevre och pepparrot

För 4 personer, 30 minuter

600 g skinn- och benfri koljafilé

1 ask mjuk chevreost, 120 g

1 1/2 msk färskriven pepparrot

1/2 msk finhackad, färsk timjan

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 dl grädde

1 msk vitvinsvinäger

2 msk veteströbröd

smör

Att äta till:

600 g små King Edward-potatisar

flingsalt

1 citron

dill

blandade blad

Gör så här:

1: Blanda chevre med pepparrot och timjan. Se till att fisken är skinn och benfri. Lägg filéerna med det som varit skinnsidan uppåt och lägg en klick ostblandning på varje. Rulla ihop och lägg dem tätt i en ugnsfast form.

2: Blanda grädde, vinäger, salt och peppar. Slå blandningen över fisken och avsluta med att strö veteströbröd över och lägg en liten smörklick på varje fisk. Baka i ugnen på 175 graders i 20 minuter.

3: Tvätta och koka potatisarna med skalet kvar. Slå av vattnet när och rulla dem i ett par matskedar smält smör. Lägg upp i skål och salta med flingsalt. Servera med sallad, dill och citron.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.