Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lax och äggsallad

Lax och äggsallad

Varmrökt lax, hårdkokta ägghalvor, blandade salladsgrönsaker och en helt underbar örtagårdssås känns som bra mat dagarna före påsk. Rätten kan även dyka upp på påskbuffén, om man vill.

Laxsallad

För 4 personer, 15 minuter

500 g varmrökt lax

2 hårdkokta ägg

1 knippe rädisor

3 tomater

1 gurka

100 g blandade salladsblad

Till örtsåsen:

1 dl crème fraiche, 15 %

4 msk majonnäs

1 msk finhackad persilja

1 msk finhackad gräslök

1 msk finhackad salladslök

1 tsk finhackad timjan

1 tsk finhackad basilika

1 krm salt

1 citron

Gör så här:

1. Skölj och tvätta örterna till såsen noga. Ruska bort all vätska och hacka dem fint.

Blanda crème fraiche och majonnäs. Rör ned ört- och lökhack samt smaka av med salt.

2. Dra bort skinn och ben från laxen. Se även till att alla ben plockas bort. Dela laxen i bitar.

3. Skala och dela hårdkokta ägg i klyftor. Skiva rädisor, tomater och gurka. Riv blandade blad grovt och dela citronen i klyftor. Lägg salladsbladen som bädd i djupa tallrikar och toppa med lax, ägg och salladsgrönsaker. Droppa över färska örter och bjud gott bröd till.

Att äta till:

bladpersilja eller dill

gott bröd

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.