För 4 personer, 30 minuter
4 portionsbitar skinn- och benfri lax
salt och peppar
rapsolja
Till såsen:
1 1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1 msk finhackad timjan
2 dl vispad grädde
1 dl färdig hollandaisesås
Att äta till:
4 krabbklor eller annat gott skaldjur
1 citron
2 tomater
pressad potatis
dill
Gör så här:
1. Dela tomaterna, smöra, salta och peppra snittytan. Grilla tomaterna i 5 minuter på 200 grader.
2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vin och vatten till en ganska tjock sås. Smula i en tärning fiskbuljong och finhackad timjan. Sjud i fem minuter. Ta kastrullen från spisen och vänd ned rumsvarm vispad grädde och hollandaisesås. Smaka av med salt och peppar
3. Salta och peppra laxbitarna och stek dem i mycket sparsamt med rapsolja, cirka 2 minuter per sida.
Lägg upp och garnera fisken med knäckta krabbklor, grillade tomater, citronklyftor och dill. Pressad eller kokt potatis passar bäst till.