Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lamm- och rotsaksgryta

I fattiga januari kan rötter vara räddningen för hushållskassan. Ladda med rotsaker och en gryta med mindre mängd lammkött.

För 4 personer, 35 minuter

500 g benfritt lammkött

1 liter vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

1 msk tomatpuré

200 g kålrot

100 g palsternacka

100 g morot

50 g rotselleri

1 vitlöksklyfta

1 tsk färsk timjan

1 1/2 msk majsstärkelse + 2-3 msk vatten

salt och vitpeppar

Att äta till:

kokt potatis

Gör så här:

1. Skär lammköttet i bitar med ett par centimeters sida. Skala och skär kålrot, palsternacka, morot och rotselleri i något mindre bitar.

2. Koka upp en liter vatten smaksatt med buljong. Sjud köttet i vätskan någon minut och skumma av ytan noga. Därefter tillsätts tomatpuré, rotsaker, krossad vitlök och färsk timjan. Salta och peppra lätt. Sjud allt sakta under lock i 20 minuter.

3. Lös majsstärkelse i vatten och red av. Därefter får den sjuda ytterligare i fem minuter, nu utan lock. Servera med kokt potatis.