Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lövbiffswok med hetta

Sommarmaten ska vara lättlagad och gärna galet god. Som strimlad lövbiff med paprika, rödlök, majs och chili. Smidigt oavsett om man är i stugan, ombord på båten eller hemma i lägenheten.

För 4 personer

20 minuter

600 g lövbiff

1 rödlök

1 röd paprika

1 burk majskorn, ca 150 g

3-4 kvistar färsk timjan

1 krm torkad chili

1 msk rapsolja

1 tsk sesamolja

1 msk kinesisk soja

Att äta till:

3 dl basmatiris

ruccolasallad

Gör så här:

1. Strimla lövbiffarna. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikan i bitar och hacka timjan. Tippa upp riset i en nätsil och spola det i kallt vatten. Koka det som vanligt i kastrull med 5 deciliter vatten smaksatt med en nypa salt.

2. Stek kött och lök i en blandning av rapsolja och sesamolja. Efter 1 minut tillsätts paprikabitar, avrunnen majs, timjan och chili. Stek allt en dryg minut till. Avsluta med kinesisk soja.

3. Lägg upp och garnera gärna med extra timjan. En hög smakrik ruccolasallad passar bra till.