För 4 personer
20 minuter
600 g lövbiff
1 rödlök
1 röd paprika
1 burk majskorn, ca 150 g
3-4 kvistar färsk timjan
1 krm torkad chili
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
3 dl basmatiris
ruccolasallad
Gör så här:
1. Strimla lövbiffarna. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikan i bitar och hacka timjan. Tippa upp riset i en nätsil och spola det i kallt vatten. Koka det som vanligt i kastrull med 5 deciliter vatten smaksatt med en nypa salt.
2. Stek kött och lök i en blandning av rapsolja och sesamolja. Efter 1 minut tillsätts paprikabitar, avrunnen majs, timjan och chili. Stek allt en dryg minut till. Avsluta med kinesisk soja.
3. Lägg upp och garnera gärna med extra timjan. En hög smakrik ruccolasallad passar bra till.