Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lättlagad lövbiff

Bjud på riktigt smakfull pasta första vardagen efter nyår, med enkla råvaror som är lätt att hitta efter helgen.

Papardelle med lövbiff och porta bella

För 4 personer, 25 minuter

600 g lövbiff

1 gul lök

1 stor porta bella

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk hackad färsk chili

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl rödvin

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 krm strösocker

salt och vitpeppar

Att äta till:

400 g torkad pasta papardelle

1 dl riven Västerbottensost eller annan lagrad ost

bladpersilja

ruccola

Gör så här:

1. Koka upp rödvin och vatten i en kastrull. Tillsätt fonden och red av med majstärkelse löst i vatten. Sjud i fem minuter. Tillsätt salt, peppar och socker.

2. Strimla köttet, hacka löken och skär svampen i bitar. Börja med att steka svamp och lök på medelvärme i sex minuter. Lyft ur pannan och höj värmen. Stek sedan kött, chili och riven vitlök en dryg minut med flera vändningar.

3. Koka papardellen i saltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag. Slå tillbaka i kastrullen och blanda med kött, svamp, lök och sås. Lägg upp och strö riven ost över. Garnera med bladpersilja och ruccolasallad.