Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kycklingfiléer med mango- och ingefärsraita

Indisk mat är rik på dofter och smaker. Häng med till en värld så långt från svensk husmanskost man kan komma.

För 4 personer, 50 minuter

600 g kycklingfilé

Till marinaden:

2 msk rapsolja

1 msk gurkmeja

1 tsk paprikapulver

1 tsk mald ingefära

1 tsk torkad koriander

1 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Till raitan:

2 1/2 dl turkisk yoghurt, 10 procent

2 dl mango chutney, valfri styrka

1 msk färskriven ingefära

Att äta till:

ris

haricots verts

bladpersilja

Gör så här:

1. Blanda rapsolja med kryddor till en marinad. Pensla kycklingfiléerna och stek dem på ugnsfast fat mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt den vila under folie i tio minuter.

2. Mät upp och spola riset i kallvatten i en trådsil minst 20 sekunder. Basmatiris ska kokas i snålt med vatten, tre deciliter ris och fem deciliter vatten är lagom för fyra personer. Koka upp, sänk värmen rejält och vänta i tio minuter. Hela tiden med locket på.

3. Blanda yoghurt med mango chutney och färskriven ingefära i en skål till en kall sås. Smaka av med salt. Ge haricots vertsen ett uppkok i lättsaltat vatten.

Skär upp kycklingfiléerna och garnera med bladpersilja. Servera med ris.