För 4 personer, 50 minuter
600 g kycklingfilé
Till marinaden:
2 msk rapsolja
1 msk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk torkad koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till raitan:
2 1/2 dl turkisk yoghurt, 10 procent
2 dl mango chutney, valfri styrka
1 msk färskriven ingefära
Att äta till:
ris
haricots verts
bladpersilja
Gör så här:
1. Blanda rapsolja med kryddor till en marinad. Pensla kycklingfiléerna och stek dem på ugnsfast fat mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt den vila under folie i tio minuter.
2. Mät upp och spola riset i kallvatten i en trådsil minst 20 sekunder. Basmatiris ska kokas i snålt med vatten, tre deciliter ris och fem deciliter vatten är lagom för fyra personer. Koka upp, sänk värmen rejält och vänta i tio minuter. Hela tiden med locket på.
3. Blanda yoghurt med mango chutney och färskriven ingefära i en skål till en kall sås. Smaka av med salt. Ge haricots vertsen ett uppkok i lättsaltat vatten.
Skär upp kycklingfiléerna och garnera med bladpersilja. Servera med ris.