Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kycklingfilé tandoori med kall vitlökssås

Vill man äta en riktig tandoorikyckling är det snudd på enklare att åka till Indien än att laga den själv. Här fuskar vi med färdig kryddblandning som trots allt ger en spännande smak.

För 4 personer, 30 minuter

600 g kycklingfilé

1 msk tandoorikrydda (finns på affärens kryddhylla)

2 msk vetemjöl

4 msk veteströbröd

salt och vitpeppar

rapsolja

Till såsen:

2 dl mager crème fraiche

3 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

ris

500 g wokgrönsaker

Gör så här:

1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd. Rulla kycklingen i blandningen och stek dem sedan för att få färg, i enbart rapsolja. Lägg i ugnsfast fat och låt dem bli färdiga i ugnen på 175 grader, cirka 10-12 minuter.

3. Stek grönsakerna hastigt med rapsolja i het panna. Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten både i smak och utseende.