För 4 personer, 30 minuter
600 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda (finns på affärens kryddhylla)
2 msk vetemjöl
4 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
Till såsen:
2 dl mager crème fraiche
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
ris
500 g wokgrönsaker
Gör så här:
1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd. Rulla kycklingen i blandningen och stek dem sedan för att få färg, i enbart rapsolja. Lägg i ugnsfast fat och låt dem bli färdiga i ugnen på 175 grader, cirka 10-12 minuter.
3. Stek grönsakerna hastigt med rapsolja i het panna. Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten både i smak och utseende.