Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kycklingfilé med ädelost och bacon

Kyckling i allmänhet och kycklingfilé i synnerhet kräver ganska handfast kryddning för att få smak. Smakfull sås är ett sätt att lyfta smaken, fyllning med ost är ett annat.

För 4 personer, 30 minuter

4 kycklingfiléer

80 g ädelost

8 skivor bacon

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

2 dl matvete

3 1/2 dl vatten

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

blandade blad

vinegrett

Gör så här:

1. Snitta upp kycklingfiléerna ungefär som ett korvbröd och lägg i smala bitar av ädelost. Tryck ihop och linda bacon runt. Salta och peppra, men tänk på att både ost och bacon tillför salt så krydda varsamt.

2. Koka matvete i grönsaksbuljong. Normalt 2 deciliter matvete i 3,5 deciliter vatten smaksatt med ungefär en tesked grönsaksbuljong i pulverform. Beräkna koktiden till ungefär 12-15 minuter, därefter mår matvetet bra av att få stå och dra en stund innan servering.

3. Stek kycklingfiléerna i lika delar smör och rapsolja. Efterstek under lock på låg värme i 8-10 minuter. Servera med blandade blad, gärna toppad med en lätt vinägrettdressing.