För 4 personer, 30 minuter
4 kycklingfiléer
80 g ädelost
8 skivor bacon
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
2 dl matvete
3 1/2 dl vatten
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
blandade blad
vinegrett
Gör så här:
1. Snitta upp kycklingfiléerna ungefär som ett korvbröd och lägg i smala bitar av ädelost. Tryck ihop och linda bacon runt. Salta och peppra, men tänk på att både ost och bacon tillför salt så krydda varsamt.
2. Koka matvete i grönsaksbuljong. Normalt 2 deciliter matvete i 3,5 deciliter vatten smaksatt med ungefär en tesked grönsaksbuljong i pulverform. Beräkna koktiden till ungefär 12-15 minuter, därefter mår matvetet bra av att få stå och dra en stund innan servering.
3. Stek kycklingfiléerna i lika delar smör och rapsolja. Efterstek under lock på låg värme i 8-10 minuter. Servera med blandade blad, gärna toppad med en lätt vinägrettdressing.