Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pestofylld kycklingfilé.

Kyckling med smak

Pesto är en italiensk kryddblandning, vanligtvis gjord på basilika, parmesanost, pinjenötter och olja. Med den som hjälp trollar vi fram härliga smaker på helt vanlig kycklingfilé och enkel tomatsås.

Pestofylld kycklingfilé

För 4 personer, 20 minuter

4 kycklingfiléer, cirka 600 g

2 msk basilikapesto

salt och peppar

veteströbröd

smör och rapsolja

Till såsen:

4 msk tomatpuré

3 dl vatten

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 krm socker

salt och peppar

Att äta till:

ugnsstekta potatisklyftor

färsk basilika

pinjenötter

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i klyftor som läggs i ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in formen i 200 graders ugn. Efter 20 minuter är potatisen klar att servera.

2. Blanda tomatpuré, vatten och fond i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt, peppar och socker. Låt såsen dra på svag värme.

3. Lägg kycklingfiléerna på skärbrädan och snitta upp dem som korvbröd. Fördela basilikapeston i filéerna och krydda lätt med salt och peppar. Vänd filéerna i ströbröd och stek i lika delar smör och rapsolja.

4. Fördela sås på tallrikar, därefter kyckling och toppa med färsk basilika och pinjenötter. Servera ugnspotatisen och blandad sallad till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.