Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kyckling med ljus apelsinsås

Apelsin är inte så vanlig som krydda i svensk mat. Frukten är söt och måste mötas med vinäger för att inte ta över. Här en frisk kycklingrätt med apelsin.

För 4 personer, 35 minuter

4 kycklingfiléer à 150 g

salt och vitpeppar

smör och rapsolja till stekning

pasta

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl pressad apelsinjuice

1 msk konc. kycklingfond

1 msk grönpeppar

1/2 msk finstrimlat apelsinskal (gärna från eko-frukt)

1 msk vitvinsvinäger

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten

salt

Att äta till:

ärtor

bitar av apelsin

Gör så här:

1. Tvätta apelsinen noga. Strimla det yttersta skalet. Dela och pressa saften ur frukten.

2. Koka upp grädde, vatten, saften från frukten och fond i en kastrull. Tillsätt grovt hackad grönpeppar, apelsinskal och vinäger. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud fem minuter. Smaka av med salt. Koka pasta och ärtor.

3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Stek i lika delar smör och rapsolja. När de har fått färg runt om, sänk värmen till lägsta nivå och den fortsatta tillagningen sker under lock till dess den är helt genomstekt.