Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kyckling med ingefära

Den här rätten kom till av en slump när man tar vad man har. Hemma fanns lök, äpplen och kycklingkött. Och så här kokade jag ihop grytan.

Ingefärskyckling

För 4 personer, 30 minuter

700 g benfritt kycklingkött

1 stor gul lök

2 syrliga äpplen

1 msk mald ingefära

smör och rapsolja

2 dl vatten

2 dl grädde

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

4 kvistar färsk timjan

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

salt och vitpeppar

Att äta till:

ris

ärter

Gör så här:

1: Skär löken i mindre bitar. Kärna ur äpplena men låt skalet få vara kvar. Skär kycklingen i bitar med 2-3 centimeters sida.

2: Bryn lök och äpple i lika delar smör och rapsolja. Pudra på ingefära och låt allt svettas någon minut. Ta upp lök och äppelbitar och fortsätt med kycklingbitarna. När de fått färg tillsätts vatten och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Krydda med finhackad timjan, kycklingfond och soja. Sjud i fem minuter.

3: Lägg i lök och äpple. Sjud i 8-10 minuter till och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära. Servera med ris och ärtor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.