Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krämig ostpaj

Gillar man ost är ädelostpaj ett säkert kort. Krämigt, frasigt och ostigt med ett sting av grönmögelost.

Ädelostpaj

För 6-8 personer, 1 1/2 timme

Bakas ut i hög pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter

Till degen:

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

Till fyllningen:

4 ägg

150 g riven lagrad ost

150 g riven ost

250 g keso

2 dl grädde

125 g grönmögelost

Gör så här:

1. Kör samman degen i matberedare med kniven monterad. Först smör och mjöl, sedan kallt vatten som får degen att gå ihop. Låt degen vila svalt.

2. Vispa upp äggen med riven lagrad ost och lika mycket riven normalstark ost i en skål. Tillsätt keso och grädde.

3. Kavla ut degen och klä en pajform med hög, löstagbar kant. Häll fyllningen i pajskalet och tryck ned bitar av grönmögelost.

Grädda pajen på 225 grader. Efter 30 minuter sänk värmen till 200 grader och låt pajen grädda ytterligare cirka 15-20 minuter.

Låt pajen vila en stund innan den skärs upp.