För 4 personer, 30 minuter
700 g koljafilé
1 tärning fiskbuljong
1 liten gul lök
1/2 tsk hel vitpeppar
1 tsk salt
6-7 dl vatten
Till såsen:
3 dl vätska från koket
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 knivspets cayennepeppar
Att äta till:
kokt potatis
200 g räkor med skal
1 citron
ärtor
4 skivor vitt bröd + smör
Gör så här:
1. Koka upp vatten med fiskbuljong. Dela löken och lägg den i vätskan tillsammans med en halv tesked grovt stött vitpeppar och salt. Koka upp och sjud några minuter.
2. Dela fisken i portionsbitar och lägg i en annan kastrull. Sila den kokta vätskan över fisken och låt den sjuda i 3-4 minuter under lock. Skölj ur den första kastrullen och sila av hälften av vätskan från fiskkastrullen till denna. Koka upp med grädde och vinäger. Red lätt med majsstärkelse upplöst i vatten och sjud 4-5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
3. Dela brödet på snedden i trekanter och stek lätt i smör.
4. Servera fisken med veloutésåsen, räkor, stekta brödsnittar, ärtor, citronklyftor och kokt potatis.